Meie pere pannkoogid!

29. Mar 2015

Sisu:kokkamine

Pannkoogid

Meie talus armastatakse pühapäeva hommikuid alustada pannkookide küpsetamisega, kasutades selleks vaaremadelt õpitud retsepti, mis esmakordselt nägi ilmavalgust ühes esimese vabariigi aegses kokaraamatus. Meie meesperel kipub aga taignategu päris tihti sassi minema, seetõttu sai filmitud täpne juhend, kuidas Kooli-Jaani maitsvaid pannikad kiirelt ja lihtsalt valmistada saab. Lisa moosi või mett ja lase hea maitsta!

Pühapäevased vanaema pannkoogid
Koostis:
150 gr hapukoort
klaas piima
3 supilusikat jahu
4 muna
4 supiluisikat suhkrut
lusika otsa jagu soodat
grammike soola

Valmistamisamisjuhend:
Kausi põhja asetame hapukoore. Lisame klaasi jagu piima , et segu muutuks vedelamaks.
Tõstame sõelale 3 supilusikatäit jahu ja lusikaotsa jagu soodat. Segame ja raputame tainasse.
Võtame neli muna ja eraldame kõigil munavalge munakollasest . Munakollase lisame tainasse.
Lisame veel natuke soola. Peale segamist peaks taina konsistents jääma hapukoore sarnaneks.
Vajadusel saab lisada jahu või piima.
Munavalgele lisame 4 supilusikat suhkrut. Mikserdame munavalget nii kaua , kuni muutub kõvaks vahuks.
Segame munavalge vahu ettevaatlikult tainasse.

Võib alustada küpsetamist.

Head isu!