Aeg on kapsaid istutama hakata.

20. May 2015

Sisu:Taimed

Kohe-kohe on öökülmade oht möödumas ja peenrale saab viia ette kasvatatud kapsataimed. Kapsas on äärmiselt tänuväärne köögivili, sisaldades palju mineraalaineid ja hulganisti C-vitamiini, pea sama palju, kui leidub sidrunis ja apelsinis. Lääne meditsiini isa, Vana-Kreekast pärit Hippokrates pidas kapsast au sees väärtusliku ravimisvahendina ja sama meelt olid ka mitmed teised kuulsad teadjamehed.

Kapsas sisaldub ligi 90% vett ja seetõttu sisaldab ta ka vähe kaloreid, mis kõigile kaalujälgijatele kindlasti meelt mööda on. Kapsast saab lihtsa vaevaga teha suvel krõmpsuvaid värkeid salateid, ja jõuludeks verivorstide kõrvale traditsioonilist hapukapsast. Lisaks muidugi pirukaid, suppe ja maitsvaid hautisi. Kapsa ravitoime kohta saab lähemalt lugeda siit ja palju huvitavaid retsepte leiad aga selle lingi alt.

Seega, niipea, kui ilm lubab, paneme kapsad mulda ja jääme väärt saaki ootama!